max schneider

Enkele voetnoten bij mijn wereld

About

Ik was qua opleiding en carrière fotograaf, maar mijn camera’s hangen al enkele jaren aan de wilgen. Nadien nog een kort , nu ja kort, zevenjarig avontuurlijk leven in ons restaurant. Mocht dat interessant zijn dan zou je erover kunnen psychologiseren, maar samengevat komt het hierop neer: ik had er genoeg van. Tweemaal gestopt, tweemaal verkocht, case closed.
Stoppen met werken plus de leeftijd, dat levert behalve allerlei ouderdomskwaaltjes ook iets op waar veel mensen jaloers op zijn, tijd. Die gebruik ik om monkelend naar de wereld te kijken. Soms oogst je dan een beetje ergernis, maar heel vaak ook een glimlach.
Daar kleeft eventueel een meninkje aan en dat schrijf ik dan op. Voetnoten bij de, mijn wereld. Brengt geen zoden aan de dijk, maar het lucht op en vaak laat het me toe die glimlach te herbeleven.
Zelfs mijn ‘Mens erger je wèl’ en mijn ‘betwetertjes’ zijn welwillend en vriendelijk bedoeld. Enkel godsdienstigheid slaagt erin mijn sarcasme bijzonder venijnig te maken. Moge de Heer het me vergeven.
Naar verluidt en tot mijn verbazing zijn er mensen die mijn schriftuurtjes willen lezen. Zalf voor mijn ijdelheid. Vandaar dit blog.
Aarzel niet mij terecht te wijzen waar nodig.

8 thoughts on “About

  1. Max, ik heb met plezier je stukjes gelezen en zie uit naar nieuwe hersenspinsels!

  2. Pas nu je blog ontdekt, maar beter laat dan nooit. Minzaam en inspirerend, hopelijk volgen er nog veel stukjes. Veel dank alvast.

    • Bedankt voor de motiverende woorden. Nu nog uitvinden wat je met ‘minzaam’ bedoelt. 🙂
      Het is inderdaad allemaal ‘tongue in cheec’ en het speelt zich af, ver van ernstige, laat staan academische, pretenties.
      Hopelijk lokt de luchtige cursiefjestoon van tijd tot tijd een lezer die op die manier toch ook iets opsteekt over hedendaagse samenlevingsfricties.
      Tot binnenkort, Max

  3. Beste Max,

    Na nu pas je FB vriend te zijn, ontdek ik je blog; je stukjes raken me wel! Ik hou het in de gaten,
    Groet valery

  4. Ben jij de max van Buren(legerdienst)Groetjes Piet

  5. Da’s lang geleden. Ik ben inderdaad de Max van Buren. Of er moesten er nog andere zijn? Dan moet jij de Piet van Buren zijn.
    Door mijn blog weet je nu al veel meer over mij dan ik over jou. Hopelijk is het leven je goed gezind geweest intussen? Zin om dat allemaal eens te bespreken bij een koffietje? Ik herinner me dat ik op je trouwfeest geweest ben dat ik nadien ben blijven slapen. Jij bent een getuige geweest van een heel deel van mijn jeugdige onbezonnenheden. Waaronder enkele die we best met de mantel der liefde en met veel bezonken stof zouden bedekken.
    Concreet ? Zien we mekaar ergens? Kom je al eens in Antwerpen? Toch het centrum van de wereld nog altijd. 🙂 Of reis ik af naar de verre binnenlanden van Limburg? Laat maar horen wat je het beste uitkomt.

  6. zie juist na 7 jaren jou reaktie.Was terug op zoek nadat Roger Mertens(ook Buren) mij contacteerde via mijn website olnd.be.ik hoop dat alles nog ok is met jou moeten zeker nog eens afspreken.Voor de corona kwamen we al eens een wk in Antwerpen.Mijn emailadres is pietenerna@telenet.be gsm 0476290188

  7. Beste Max en Piet, toevallig ben ik hier op deze pagina beland. Ik heb eveneens mijn legerdienst volbracht in Buren was ook uitgenodigd op de bruiloft van Piet in Peer als ik het mij goed herinner. Wat zit de wereld
    vol toevalligheden. Hopelijk stellen jullie het beiden goed en heeft het leven jullie veel opportuniteiten mogen verschaffen. Misschien hoor ik nog iets van jullie, Groetjes (ik heb een fb account) Guido Van den Hove

Plaats een reactie